FAQ – Veelgestelde Vragen

Dit hangt af van de beleving die je boekt. Onze VR Escape Rooms en VR Shooters speel je in teamverband dus hier krijgt iedereen een bril op en werk je samen om je missie te voltooien.

Bij onze Arcade Games hangt het af van hoeveel Arcades je boekt. Er hangt één VR-headset per Arcade, je kunt hier dus omstebeurt spelen en met elkaar op het beeldscherm meekijken wat minstens zo leuk is als het spelen zelf. Je kunt er ook voor kiezen om meerdere Arcades te reserveren dan kun je ook multi-player games spelen en samen of tegen elkaar de strijdt aan gaan.

Ja, we hebben cadeaubonnen. Je kunt zelf het gewenste bedrag bepalen. Op de cadeaubonnen staat een code die overeenkomt met het exacte bedrag dat u heeft aangegeven. 

U kunt deze ophalen of wij versturen hem per post.

Online: via IDEAL en creditcard

Op locatie: via creditcard en bankpas

Ja, we hebben een speciaal netwerk voor gasten

Amaze VR is gevestigd in de Torenstraat 140, Den Haag.

Met de fiets/lopend: Wanneer u aankomt op de Grote Markt aan de Grote Marktstraat, kunt u op het kruispunt afslaan en bevindt u zich al op de Torenstraat. U vindt ons na een wandeling van 200 meter, voor de Florentia bar.

Met de auto: Het makkelijkste is om Q-Park Torengarage in te typen, waar u uw auto kunt parkeren en vanaf daar kunt lopen.

Met het openbaar vervoer: Tram 17 stopt voor de deur bij de halte Torenstraat.

Bedraad: HTC Vive Pro en Pro 2

Draadloos: HTC Focus 3’s

We hebben twee soorten headsets: de bekabelde headset die doorgaans wordt gebruikt voor escape rooms en arcadespellen. Hiermee kunt u genieten van de VR-ervaring in een speelruimte van 2×2 meter (de games zijn zo ontworpen dat u de speelruimte niet hoeft te verlaten)

Met de draadloze versie kun je door de hele kamer lopen (free roam), de speelruimte is 5×7 meter en wordt vooral gebruikt voor cooperatieve spellen (shooters, kookspellen, …)

Om de hal/bar te betreden, is er een klein opstapje. Vanuit deze ruimte heeft u toegang tot de toiletten. Helaas zijn de speelruimtes niet rolstoeltoegankelijk. Aarzel niet om ons te contacteren als u speciale wensen heeft.

Bij Amaze VR vind je een bar met frisdranken, bier, een selectie cocktails en wat snacks. Als u zeker weet dat u gaat eten/drinken, raden wij u aan één van de borrelarrangementen te reserveren die wij aanbieden.

Ja, wij kunnen verjaardagsfeestjes organiseren. Neem contact met ons op en wij regelen voor u de beste oplossing voor het leukste verjaardagsfeestje!

We nemen hygiëne serieus sinds onze opening. Alle headsets en controllers worden na elk gebruik met alcoholisch desinfecterende doekjes schoon gemaakt.

Ja, 100%!

Wij hebben een ontzettend groot aanbod in VR-belevingen dus voor ieder wat wils. We hebben rustgevende ervaringen, zoals rond kijken in Parijs, in Google Earth. Of neem een duik in de onderwaterwereld en begeef je tussen de walvissen. We hebben ook heftige ervaringen zoals het staan op extreme hoogte of als superman vliegen door een stad. Verder kun je denken aan teambuildinggames, VR laser-gamen, schieten op robots, etc. Er is ontzettend veel mogelijk met Virtual Reality, graag adviseren we jou over de gaafste belevingen!

Dit hangt helemaal van jullie af! Je kunt kiezen voor onze Arcade games waar je meerdere kortere games kunt proberen. Deze bril(len) kun je huren voor 30, 60 of 90 minuten. Je kunt er ook voor kiezen om met meerdere personen in een beleving te duiken zoals een VR Escape Room of de Arizona Sunshine Shooter. We hebben ook een leuke bar met unieke drankjes dus je kunt je programma altijd uitbreiden met een hapje of drankje.

Wij hebben 10 headsets. Dus 10 spelers kunnen tegelijkertijd spelen. Je kunt met maximaal 4 personen in één missie (bijvoorbeeld VR escape room) spelen. Ben je met meer dan 4 personen, dan start je tegelijk maar speelt niet allemaal in het zelfde spel (denk aan 2 traditionele escape rooms). Je kunt ook na elkaar spelen, kijken is ook erg vermakelijk 😉

Aankomst-Informatie: Kom alstublieft op tijd aan als de dag eindelijk is gekomen. De belevenissen duren tussen 40-90 minuten (Tutorial en Pre-Game, Speltijd), daarvoor starten we eerst met een korte speluitleg.

Wij werken met vaste starttijden. Indien de groep meer dan 15 minuten te laat is kunnen wij de afspraak niet meer garanderen.
Als er voldoende beschikbaarheid is op de dag, en de groep de afspraak wenst na te komen, brengen wij 25 EUR voor elke 30 minuten vertraging in rekening.

Een VR Escape Room is een multi-player game die je in teams tot 4 personen kunt spelen. Elke speler draagt een VR-bril en twee controllers. Tijdens het spel kun je bewegen, elkaar zien en horen. Jullie zullen moeten samenwerken om de puzzels op te lossen om de missie te voltooien. Als je meer wilt weten over het verhaal kan  je op onze Spel pagina verder lezen.

Het is afhankelijk van het spel.

Huxley en Arizona Sunshine

Tijdens het gehele spel kan je vrij bewegen in een ruimte van grofweg 50 vierkante meter. Je kan lopen, buigen en draaien. Door het gebruik van draadloze headsets ben je niet vastgeboden aan een kabel. In je handen houd je twee controllers vast die dienen om puzzels op te lossen.

Assassins Creed: Escape the lost pyramid en Beyond Medusas Gate:

De wereld van Assassins Creed is veel groter dan de ruimte welke wij hebben. Helaas past een piramide of Medusas Grot niet in onze locatie, dus tijdens het spel kan je met gebruik van je controllers teleporteren.

Wij raden het aan om vooraf te reserveren. Dan staat ons team voor jullie klaar en is er plek voor jullie.

Je kunt gemakkelijk zelf reserveren.

VR Escape Room Reserveren

VR Arcade Reserveren

VR Shooter Reserveren

Is het nog niet helemaal duidelijk of heb je nog vragen? Bel dan naar onze locatie -06 39176026, onze reserveringsafdeling 06-38328536 (ma t/m vr 10:00 – 17:00) of mail naar info@amazevr.nl wij proberen binnen 2 werkdagen terug te mailen.

Maak je geen zorgen! Er zijn VR spellen waar verwarring kan ontstaan en spelers last krijgen van duizeligheid of misselijkheid, het zogenaamde “Motion Sickness” Dit zijn meestal VR games waar je vast zit in een stoel zoals een VR Achtbaan of VR racing. In onze VR Escape Rooms en Shooters loop je vrij rond dus hier gebeurt het zelden dat iemand duizelig wordt. Als je last hebt van heftige wagenziekte, dan kan het wel eens voorkomen maar minder dan 1% van onze spelers heeft hier mee te maken dat komt omdat wij met hoge kwaliteit games en apparatuur werken.

Tijdens je VR ervaring word je begeleidt door een ervaren spelbegeleider. De VR Games zijn zo gemaakt dat je beeld weg valt of er een raster verschijnt als je in de buurt komt van een fysieke muur. Aan het begin van je ervaring krijg je altijd een korte introductie en een uitleg over de virtuele wereld en de bijbehorende apparatuur.

Arcade Games: vanaf 10 jaar (vanaf 12 jaar, zonder begeleiding)
VR Escape Rooms: vanaf 14 jaar
VR Shooters: 16 jaar

  • De VR- apparatuur is ontworpen voor volwassenen.
  • De VR- apparatuur kan erg zwaar zijn voor een kind. Het van de HTC VR bril is 500 gram. Daarnaast zijn ook de koptelefoons gemaakt voor volwassenen waardoor deze minder goed aansluiten op de oren.
  • Door het hoogteverschil tussen een kind en de ouder, is de kans groter dat ze tijdens het spel tegen elkaar botsen. Dit kan het kind verwonden en ook de apparatuur kan hierdoor beschadigen.
  • De communicatie tussen de operator en kinderen kan minder effectief zijn. Uit ervaring kunnen de kinderen niet altijd vertellen wat ze precies zien of ervaren. Dit maakt het voor ons personeel erg lastig om de juiste instellingen voor het spel te vinden.

Onze spelbegeleider is er om jullie te helpen en om hints te geven. Het is mogelijk om alle puzzels op te lossen, ze zijn namelijk getest op hun haalbaarheid. Desalniettemin zijn onze puzzels uitdagend. Als jullie de puzzels niet op tijd hebben opgelost, dan zullen we, indien gewenst, laten zien waarom het fout ging.

Draag wat je prettig vindt. De meeste spellen vereisen lichte fysieke inspanningen. Wel raden we het dragen van hoge hakken af, aangezien je hierin minder mobiel bent en eerder je evenwicht kan verliezen.

Als je een bril draagt dan kan je deze ophouden, zolang ze passen onder de VR Headset. Dit is het geval met de meeste brillenframes zonder druppelvormige glazen. Als alternatief adviseren wij om  contactlenzen te gebruiken. Personen met lichte visuele stoornissen hebben niet hun eigen brillen nodig.

Aanvullende informatie over schoenen een haarstijlen wat handig kan zijn:

We raden opgestoken haarstijlen af tijdens het spelen van VR. De reden is dat met opgestoken haar het moeilijk is om de VR headset te dragen.

Ja, VR is ontzettend leuk voor teambuilding en weer eens wat anders dan steengrillen of bowlen ;) We hebben een groot aanbod in VR belevingen maar de games waar je moet samenwerken zijn natuurlijk het beste voor een teambuilding! Bij onze VR Escape rooms bijvoorbeeld, hier duik je gezamenlijk in een andere wereld waar je samen uit moet ontsnappen.

Na een reservering is het is helaas niet mogelijk om te annuleren zonder annuleringsverzekering. Het is mogelijk om de boeking te verplaatsen tot 7 dagen voorafgaand aan de boeking. Om een boeking te verplaatsen dient u een email te sturen naar info@amazevr.nl met de details van uw boeking en de gewenste nieuwe datum van de boeking. Kijk aub altijd eerst online na of de gewenste datum nog beschikbaar is.

Een annuleringsverzekering kan bij het plaatsen van een boeking als een extra service gekocht worden voor 4,5 EUR. Met een annuleringsverzekering kan een boeking  tot 48 uur voorafgaand aan de boeking kostenloos geannuleerd worden.

Voor de annulering en terugbetaling dient het volgende online contactformulier ingevuld te worden met de volgende gegevens:

  1. Voornaam en Achternaam
  2. Email
  3. Boekingsreferentie
  4. Bankgegevens

Indien er een annuleringsverzekering bij de boeking staat, wordt de terugbetaling binnen 21 werkdagen verwerkt, en het bedrag op de rekeningnummer teruggestort, welke in het formulier vermeldt staat.

Vanwege de technologie die wij gebruiken, is het niet mogelijk om ons VR Escape Room te spelen met een fysieke beperking. Als u meer informatie nodig heeft of verdere vragen heeft, schroom dan niet om ons een bericht te sturen: info@amazevr.nl

Het is wel mogelijk om met een fysieke beperking een gewone Escape Room te spelen bij Amaze Escape Events.

Je kunt online makkelijk een cadeaubon kopen, welke per post aan je toegestuurd wordt. De cadeaubonnen zijn op onze Shop pagina te kopen.

De meeste raadsels en aanwijzingen zijn niet afhankelijk van geschreven of gesproken taal. Het is dus geen probleem als het Engels of Nederlands niet jouw moedertaal is. Het belangrijkste is dat je en jouw vrienden of collega’s goed met elkaar communiceren.

Ga naar de bovenkant