FAQ – Veelgestelde Vragen

We nemen hygiëne serieus sinds onze opening. Alle headsets en controllers worden na elk gebruik met alcoholisch desinfecterende doekjes schoon gemaakt.

Wij hebben 10 headsets. Dus 10 spelers kunnen tegelijkertijd spelen. Je kunt met maximaal 4 personen in één missie (bijvoorbeeld VR escape room) spelen. Ben je met meer dan 4 personen, dan start je tegelijk maar speelt niet allemaal in het zelfde spel (denk aan 2 traditionele escape rooms). Je kunt ook na elkaar spelen, kijken is ook erg vermakelijk 😉

Free Roam Arcade 1 – 2 Arcade 3 – 6 Aantal Spelers
Huxley/Arizona Sunshine

+

Assassins Creed 2 Spelers + n/a 6 deelnemers
Huxley/Arizona Sunshine

+

n/a + Assasins Creed 4 Spelers 8 deelnemers
Huxley/Arizona Sunshine

+

Assassins Creed 2 Spelers + Assasins Creed 4 Spelers 10 deelnemers

Dit hangt af van de beleving die je boekt. Onze VR Escape Rooms en VR Shooters speel je in teamverband dus hier krijgt iedereen een bril op en werk je samen om je missie te voltooien.

Bij onze Arcade Games hangt het af van hoeveel Arcades je boekt. Er hangt één VR-headset per Arcade, je kunt hier dus omstebeurt spelen en met elkaar op het beeldscherm meekijken wat minstens zo leuk is als het spelen zelf. Je kunt er ook voor kiezen om meerdere Arcades te reserveren dan kun je ook multi-player games spelen en samen of tegen elkaar de strijdt aan gaan.

Dit hangt helemaal van jullie af! Je kunt kiezen voor onze Arcade games waar je meerdere kortere games kunt proberen. Deze bril(len) kun je huren voor 30, 60 of 90 minuten. Je kunt er ook voor kiezen om met meerdere personen in een beleving te duiken zoals een VR Escape Room of de Arizona Sunshine Shooter. We hebben ook een leuke bar met unieke drankjes dus je kunt je programma altijd uitbreiden met een hapje of drankje.

Wij hebben een ontzettend groot aanbod in VR-belevingen dus voor ieder wat wils. We hebben rustgevende ervaringen, zoals rond kijken in Parijs, in Google Earth. Of neem een duik in de onderwaterwereld en begeef je tussen de walvissen. We hebben ook heftige ervaringen zoals het staan op extreme hoogte of als superman vliegen door een stad. Verder kun je denken aan teambuildinggames, VR laser-gamen, schieten op robots, etc. Er is ontzettend veel mogelijk met Virtual Reality, graag adviseren we jou over de gaafste belevingen!

Wij raden het aan om vooraf te reserveren. Dan staat ons team voor jullie klaar en is er plek voor jullie.

Je kunt gemakkelijk zelf reserveren.

VR Escape Room Reserveren

VR Arcade Reserveren

VR Shooter Reserveren

Is het nog niet helemaal duidelijk of heb je nog vragen? Bel dan naar onze locatie -06 39176026, onze reserveringsafdeling 06-38328536 (ma t/m vr 10:00 – 17:00) of mail naar info@amazevr.nl wij proberen binnen 2 werkdagen terug te mailen.

Ja, 100%!

Een VR Escape Room is een multi-player game die je in teams tot 4 personen kunt spelen. Elke speler draagt een VR-bril en twee controllers. Tijdens het spel kun je bewegen, elkaar zien en horen. Jullie zullen moeten samenwerken om de puzzels op te lossen om de missie te voltooien. Als je meer wilt weten over het verhaal kan  je op onze Spel pagina verder lezen.

Het is afhankelijk van het spel.

Huxley en Arizona Sunshine

Tijdens het gehele spel kan je vrij bewegen in een ruimte van grofweg 50 vierkante meter. Je kan lopen, buigen en draaien. Door het gebruik van draadloze headsets ben je niet vastgeboden aan een kabel. In je handen houd je twee controllers vast die dienen om puzzels op te lossen.

Assassins Creed: Escape the lost pyramid en Beyond Medusas Gate:

De wereld van Assassins Creed is veel groter dan de ruimte welke wij hebben. Helaas past een piramide of Medusas Grot niet in onze locatie, dus tijdens het spel kan je met gebruik van je controllers teleporteren.

Maak je geen zorgen! Er zijn VR spellen waar verwarring kan ontstaan en spelers last krijgen van duizeligheid of misselijkheid, het zogenaamde “Motion Sickness” Dit zijn meestal VR games waar je vast zit in een stoel zoals een VR Achtbaan of VR racing. In onze VR Escape Rooms en Shooters loop je vrij rond dus hier gebeurt het zelden dat iemand duizelig wordt. Als je last hebt van heftige reisziekte, dan kan het wel eens voorkomen maar minder dan 1% van onze spelers heeft hier mee te maken dat komt omdat wij met hoge kwaliteit games en apparatuur werken.

Tijdens je VR ervaring word je begeleidt door een ervaren spelbegeleider. De VR Games zijn zo gemaakt dat je beeld weg valt of er een raster verschijnt als je in de buurt komt van een fysieke muur. Aan het begin van je ervaring krijg je altijd een korte introductie en een uitleg over de virtuele wereld en de bijbehorende apparatuur.

Arcade Games: vanaf 10 jaar (vanaf 12 jaar, zonder begeleiding)
VR Escape Rooms: vanaf 14 jaar
VR Shooters: 16 jaar

  • De VR- apparatuur is ontworpen voor volwassenen.
  • De VR- apparatuur kan erg zwaar zijn voor een kind. Het van de HTC VR bril is 500 gram. Daarnaast zijn ook de koptelefoons gemaakt voor volwassenen waardoor deze minder goed aansluiten op de oren.
  • Door het hoogteverschil tussen een kind en de ouder, is de kans groter dat ze tijdens het spel tegen elkaar botsen. Dit kan het kind verwonden en ook de apparatuur kan hierdoor beschadigen.
  • De communicatie tussen de operator en kinderen kan minder effectief zijn. Uit ervaring kunnen de kinderen niet altijd vertellen wat ze precies zien of ervaren. Dit maakt het voor ons personeel erg lastig om de juiste instellingen voor het spel te vinden.

Onze spelbegeleider is er om jullie te helpen en om hints te geven. Het is mogelijk om alle puzzels op te lossen en zijn getest op hun haalbaarheid. Desalniettemin zijn onze puzzels uitdagend. Als jullie de puzzels niet op tijd hebben opgelost, dan zullen we, indien gewenst, laten zien waarom het fout ging.

Draag wat je prettig vindt. De meeste spellen vereisen lichte fysieke inspanningen. Wel raden we het dragen van hoge hakken af, aangezien je hierin minder mobiel bent en eerder je evenwicht kan verliezen.

Als je een bril draagt dan kan je deze ophouden, zolang ze passen onder de VR Headset. Dit is het geval met de meeste brillenframes zonder druppelvormige glazen. Als alternatief adviseren wij om  contactlenzen te gebruiken. Personen met lichte visuele stoornissen hebben niet hun eigen brillen nodig.

Aanvullende informatie over schoenen een haarstijlen wat handig kan zijn:

We raden opgestoken haarstijlen af tijdens het spelen van VR. De rede is dat met opgestoken haar is het moeilijk om de VR headset te dragen.

Ja, VR is ontzettend leuk voor teambuilding en weer eens wat anders dan steengrillen of bowlen ;) We hebben een groot aanbod in VR belevingen maar de games waar je moet samenwerken zijn natuurlijk het beste voor een teambuilding! Bij onze VR Escape rooms bijvoorbeeld, hier duik je gezamenlijk in een andere wereld waar je samen uit moet ontsnappen.

Na een reservering is het is helaas niet mogelijk om te annuleren zonder annuleringsverzekering. Het is mogelijk om de boeking te verplaatsen tot 7 dagen voorafgaand aan de boeking. Om een boeking te verplaatsen dient u een email te sturen naar info@amazevr.nl met de details van uw boeking en de gewenste nieuwe datum van de boeking. Kijk aub altijd eerst online na of de gewenste datum nog beschikbaar is.

Een annuleringsverzekering kan bij het plaatsen van een boeking als een extra service gekocht worden voor 4,5 EUR. Met een annuleringsverzekering kan een boeking  tot 48 uur voorafgaand aan de boeking kostenloos geannuleerd worden.

Voor de annulering en terugbetaling dient het volgende online contactformulier ingevuld te worden met de volgende gegevens:

  1. Voornaam en Achternaam
  2. Email
  3. Boekingsreferentie
  4. Bankgegevens

Indien er een annuleringsverzekering bij de boeking staat, wordt de terugbetaling binnen 21 werkdagen verwerkt, en het bedrag op de rekeningnummer teruggestort, welke in het formulier vermeldt staat.

Vanwege de technologie die wij gebruiken, is het niet mogelijk om ons VR Escape Room te spelen met een fysieke beperking. Als u meer informatie nodig heeft of verdere vragen heeft, schroom dan niet om ons een bericht te sturen: info@amazevr.nl

Het is wel mogelijk om met een fysieke beperking een gewone Escape Room te spelen bij Amaze Escape Events.

Aankomst-Informatie: Kom alstublieft op tijd aan op de dag als de uitdaging eindelijk is gekomen. De belevenis in de VR Escape Room is ongeveer 60 minuten (Tutorial en Pre-Game, Speltijd, en Bonus-level – als jullie het halen), daarvoor starten we eerst met een korte speluitleg.

Je kunt online makkelijk een cadeaubon kopen, welke per post aan je toegestuurd wordt. De cadeaubonnen zijn op onze Shop pagina te kopen.

De meeste raadsels en aanwijzingen zijn niet afhankelijk van geschreven of gesproken taal. Het is dus geen probleem als het Engels of Nederlands niet jouw moedertaal is. Het belangrijkste is dat je en jouw vrienden of collega’s goed met elkaar communiceren.

Ga naar de bovenkant