VR Escape Room Team

De Virtual Reality Escape Room in een notendop

Met je team word je getransporteerd naar een nieuwe dimensie. Jullie missie is de wereld redden.  Net als in een gewone escape room moet je proberen een missie te volbrengen binnen een bepaalde tijd. Creativiteit en teamwerk zijn ook hier belangrijk, alleen is de kamer waar je in speelt een veel grotere wereld in het spel.

De Gameplay

Je speelt de VR Escape Room, net zoals een gewone escape room, in een team. Je kunt er voor kiezen om met één team te spelen, of daag een tweede team uit en maak er een wedstrijd van. In één spel speel je met 2 – 4 spelers, maak je er een wedstrijd van dan kun je met maximaal 8 spelers spelen. Je werkt je door 6 levels met verschillende puzzels. Lukt het jullie om de missie op te lossen binnen 44 minuten, dan krijg je er een bonus level bij.

In de virtuele wereld zitten jullie  in de toekomst. Het is het jaar 3007 AD. De wereld, zoals jullie het kennen, is verdwenen. De mensheid is vervangen door machines. Jullie zijn de laatste, overgebleven overlevenden die op een ruimtestation werken. Het ruimtestation ontvangt een noodsignaal van de aarde, van een onbekend wezen genaamd Huxley. Het is jullie missie om naar de aarde te gaan en te ontdekken wie of wat Huxley is en hem te helpen. 

De VR uitrusting

Dit spel speel je met een computerrugzak op zodat je vrij en natuurlijk kunt rond bewegen in de ruimte, zonder vast te zitten aan enige bedrading. Daarnaast krijgt je een VR headset op, waardoor je bijna direct vergeet dat je in een lege kamer staat omdat je in een totaal andere wereld bent gedoken. Amaze VR gebruikt HTC Vive VR headsets, die door meerdere tech sites worden benoemd als kwalitatief de beste headsets voor Virtual Reality experiences. Twee controllers dienen als je handen (die je zelf ook als handen in het spel ziet). Hiermee kun je dingen oppakken, en bijvoorbeeld codes mee intypen. Met behulp van sensoren worden al je bewegingen gemonitord, hierdoor voelt het of je echt in deze wereld staat. Als je meer wilt weten, kunt je nog aanvullende informatie op de FAQ pagina vinden.

Virtual Reality Gear